2013. január 25., péntek

2012 elmaradás - 1.

A sok karácsonyi ajándék tervből ezt az egyet sikerült befejeznem. Igaz ezt még novemberben be szerettem volna fejezni :-) Anyósomnak készült, nem volt nagyon meglepetés, mert látta a mintát, néha a hímzést is, csak a végeredmény volt titkos. Most is az utolsó pillanatban kereteztem, aminek meg is van a látszatja. Tegnap fotóztam, és kellemetlen meglepetés várt. A sarkain a ragasztásnál szétváltak a keretek. Kénytelen leszek kijavítani őket, még nem tudom hogyan. A párom mindig morog rám, hogy mindent az utolsó pillanatban fejezek be, de már kezdem belátni, hogy igaza van. Legalább is most biztosan. Talán nem ragadtak össze teljesen, vagy a tűzést másképpen kell csinálnom. Vagy... nem tudom. 
Az első kalapos hölgyeményt már mutattam, de így egyben sokkal szebbek. A keret fehér lett, barackszínű aláfestéssel (olyan a fal és a hálószobája kiegészítői is). 


Ezen a képen látszik legjobban a keret színe. A többi nagyon fehér.




És itt vannak egyben a falon. Én is szögeltem fel őket, nem nagy fantáziával, de nem volt kedvem tovább agyalni rajta. Nekem tetszik így, az anyósom is meg volt elégedve. 


 Ez pedig az egyik 2013-as elfoglatságom lesz. A Canadahunon szerveződött Nemzetközi RR hímzéshez csatlakoztam. Ez egyenlőre az én kendőm. Még nincsenek készen a keretek, szerdán szeretnék postázni, remélem :-) 13-an vagyunk és Victoria Sampler - Button up Birdies mintáját hímezzük. 12 hónap + egy 13.madirkó, amit már kihímeztem. Ketten vagyunk Szlovákiából - Felvidék, Románia - Erdély, Szerbia-Vajdaság, Belgium, Franciaország, Németország a többiek Magyarországon élnek. 
El fog menni a monitorom, már tegnaptól sz.....dik, kikapcsol magától, még csak 7 éves múlt, öreg netán? Most is már kétszer elfeketedett :-(((((((((((((((( de örülök, még egy nem várt kiadás, nem is kicsi. Pedig fényképezőgép is kellene, mert ezzel nem vagyok megelégedve. Még a kinti képek jók, de bent förtelem. Valami komolyabb kellene. 



Ezzel el is árultam a 2013-as terveimből egyet. Van még több is, sok, nem tudom hogy fogom győzni. De ez vagyok én, megin túlválalom magam, aztán csodálkozok, hogy nem győzöm. Fú de rossz szokás. Az embernek mindig az az érzése, hogy ügyetlen, lassú, szerencsétlen, mert nem csinál meg mindent, amit betervez. Pedig csak tervezni kellene reálisabban. Hiszen a nap csak 24 órából áll, és ha nem ebédelek, akkor is csak 25-ből :-) , és kezem is csak kettő van, és néha aludni is kell. De mikor annyi gyönyörűséggel találkoztam az elmúlt évben, amit mind meg szeretnék csinálni - hímezni, varrni, horgolni, kötni. És a nagy álmomról - tervemől nem is beszéltem még. Nem is fogok, egyenlőre. Majd, ha már kézzel fogható lesz. Ez legyen az idei titkom. Időben szólok. Még egy kis lökés, bátorítás kellene hozzá, ja és egy kis pénz :-)

Mostanra ennyi, legközelebb az idei tervekkel jövök. Köszönöm, hogy itt jártál, hogy olvastál, és ha üzenetet is hagytál :-) virtuális puszi érte! Kellemes hétvégét kívánok, pihenjetek sokat! 

2013. január 18., péntek

2013 első bejegyzése

Annyi mondani és mutatni valóm lenne, de nincs időm írni. Sem fotózni :-(
Szépen elterveztem a sorrendet, a mondanivalómat és tessék. Akkor belevágok a közepébe, és majd később mutatom az elmaradottakat. 

Üdvözlök minden kedves régi és új blogos ismerőst, nézelődőt az 2013-as évben is!

Január 10-én volt 1 éves a blogom. Játék most nem lesz :-((  Túl sokat válaltam így év elejére, és még az előző játékom második nyertesének is tartozom az ajándékkal. Már szégyenlem is magam. De találok majd év közben alkalmat egy kis játékra, igérem.

Az év végi összegzést, a tartozásaimat és az új évi terveket hozom később. Most jöjjön inkább az idén befejezett első darab. Az FB-n szerveződött Karácsonyi JP SAL az én kivitelezésemben.



A befejezés még várat magára, kb. 10 hónapot. Adventi naptár készül majd belőle. 

Más. Annyit beszéltem róla, hogy én is hímeztem már hardangert valamikor régen. De hát mondani lehet akármit. Most meg is mutatom. Két évig készült, valamikor a házasságom elején (13 éve), használtam is, ami meglátszik az állapotán (kék faggyú folt, pecsétek), nem is olyan fehér már. Sajna a másik hardangeres terítőm még ennyit sem élt meg. Kb. 5 órát volt a helyén, mikor is elégett. Nagyobb baj nem lett a tűzből, de én átbőgtem az éjszakát, karácsonykor. Még most is elszorul a szívem, úgy sajnáltam. Még előtte elkezdtem a párját is hímezni a nagy asztalra, de ez annyira elvette a kedvem, hogy most is ott áll, nem tudom meddig.




Megpróbálom hétvégén pótolni az elmaradásaimat, és igérem az idén gyakrabban jövök.

Köszönöm, hogy itt voltál. Nyugodt téli hímzős hétvégét kívánok!